Olenemata sellest, kas otsite uut autot, uut kodu, ettevõtet või muud tüüpi uut laenu, tuleb arvestada mõne olulise teguriga. Nende hulka kuuluvad laenu intressimäär, laenuvõtja riskireiting, tagatisleping ja laenu tähtaeg.

bondora laen

Intressimäärad

Olenemata sellest, kas otsite maja ostmist, õppelaenu või ettevõtluse alustamiseks laenu, võivad intressimäärad teie maksete tegemise võimet oluliselt mõjutada. Kui olete madala riskiga laenuvõtja, saate soodsama intressimäära. Siiski on ka mõned tegurid, mis on väljaspool teie kontrolli. Endale sobiva laenu leidmiseks tuleb võrrelda erinevate laenuandjate ametlikke pakkumisi.

Intressimäärad võivad olla fikseeritud või muutuvad. Muutuvad intressimäärad on seotud võrdlusintressimääraga, näiteks reservintressimääraga. Need intressimäärad võivad indeksi muutuste tõttu muutuda. Kui võrdlusintressimäär tõuseb, võib muutuv intressimäär langeda, samas kui võrdlusintressimäär langeb, võib muutuv intressimäär tõusta.

Laenu garantii

Soodsate laenutagatiste pakkumine on viis ettevõtete laenukulude online laen vähendamiseks. Samuti välistab see laenuandjate maksejõuetuse riski. Laenugarantiide eesmärk on ka julgustada laenuandjaid pakkuma ettevõtetele rohkem krediiti, suurendades seeläbi oma laenuportfelli suurust.

InnovFin VKEde tagatisrahastu on programm, mis on loodud innovatsioonipõhiste ettevõtete toetamiseks. Tegemist on Euroopa Investeerimisfondi (EIF) hallatava laenutagatisprogrammiga. Rahastu esmane eesmärk on soodustada majanduskasvu, pakkudes väikeettevõtetele madalamaid intressimäärasid ja toetusi.

Programmi, mis peaks andma märkimisväärse panuse väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele Euroopa laenuandmisse, hindab EIF.Osana oma innovatsiooni edendamise missioonist jälgib EIF finantsvahendajate garantiilepingute järgimist ja tagab selle. EIF peab ka nimekirja tagatisega kaetud laenudest.

Laenuvõtja riskireiting

Laenu saamine on teie elu kõige olulisem finantsotsus ja seda saab lihtsamaks teha, kui heita pilk oma krediidireitingule. Krediidiskoorid aitavad laenuandjatel tuvastada laenuvõtja usaldusväärsust ja laenu tagasimaksmise riski. Kui teie krediidireiting on madal, maksate tõenäoliselt oma laenult kõrgemat intressi. Need skoorid põhinevad teie krediidi- ja laenuajalool. On palju laenuandjaid, kes kasutavad teie krediidivõimelisuse hindamiseks erinevaid meetodeid.

Kõige tavalisem viis oma krediidireitingu määramiseks on vaadata oma krediidiaruannet. Need aruanded koostavad kolm suuremat krediidibürood ja need sisaldavad üksikasjalikku teavet teie laenu tagasimaksete ajaloo kohta. Neid kasutatakse ka teie võla ja omakapitali suhte arvutamiseks, mis näitab hästi teie võimet laenu tagasi maksta.

Turvaleping

Sõltumata ettevõtte tüübist on turvaleping teie ettevõtte oluline osa. Ilma tagatislepinguta ei saa te rahastamist ja teil võivad olla piiratud võimalused tagatise andmiseks. Tagatis võib hõlmata kinnisvara, tootevarusid või seadmeid. Kui teil on vara või varustus, mida kavatsete kasutada tagatisena, võiksite enne teile rahastamise andmist küsida oma laenuandjalt, kas neil on vaja tagatislepinguid.

Tagatisleping on dokument, mis annab laenuandjale tagatise panditava tagatise vastu. Tavaliselt sisaldab see sätteid raha ettemaksete, tagasimaksegraafiku ja kindlustusnõuete kohta. Paljud tagatislepingud kirjeldavad ka seda, kuidas laenuvõtja peab tagatist säilitama.